• Formstråket
 •    
 • Program
 •    
 • Aktörer
 •    
 • Kalender
 •    
 • Karta
 •    
 • Press
 •    
 • Facebook
 • Aktörer

  För besöksadresser och GPS-koordinater till samtliga aktörer klicka på Karta i menyn.

  För aktuella öppettider till samtliga aktörer klicka på Facebook i menyn.

  Presteles Trädgårdskafé och logi


  Presteles Trädgårdskafé och logi ligger belägen i fina byn Hörnsjö. Här har Landskapsarkitekten Mona Prestele förverkligat sin dröm att kombinera gästfrihet med hemlagad mat och hembakat fika samt trädgård. Här bakas det i vedeldad stenbaksugn med ekologiska råvaror och du sitter i fin trädgårdsinspirerad miljö inne eller ute. Du kan boka en trädgårdsvisning eller handla allt från surdegsbröd, ekologiska teer, lokalt hantverk eller plantor i Monas lilla gårdsbutik. Om du vill stanna lite längre så kan du boka in dig på Bed and Breakfast lägenhet som ligger i loftet ovanför Trädgårdskaféet. För mer information kolla gärna på vår hemsida och följ oss på Facebook och Instagram.

  Åbrånets Limousin i Hörnsjö


  Gården Åbrånets Limousin ligger i Hörnsjö vid Hörneåns strand. Där föder Kent och Roma upp dikor av den franska rasen Limousin. Kor som tillsammans med sina kalvar betar gräs på ca 50 ha mark och håller den välvårdad och öppen. Köttet och charkuterier från de egna djuren serveras på gårdens egen restaurang och säljs i gårdsbutiken som har blivit en turistattraktion. Du är varmt välkommen på besök för att få uppleva denna lantliga och gemytliga atmosfär som ger lugn och ro. Besök gärna vår hemsida där du hittar mer information. Följ oss gärna på Facebook.

  Åbrånets Limousin är ett certifierat Västerbotten Experience. Det kräver att företaget dokumenterat ska arbeta med hållbarhet i vid bemärkelse: man ska tänka miljöhänsyn, gott värdskap och lokalt ansvarstagande och också kunna informera om natur/kultur i området.

  Marias Galleri - Maria Lundström Konst


  Maria Lundström skapar livfulla och färgstarka bilder i tusch och akvarell. Vissa bilder blir unika konstverk, andra omvandlas till mönster som blir smycken och heminredning i form av tyger, kuddar, posters, brickor och skärbrädor. Besök gärna min hemsida där du hittar mer information.

  Marias galleri utgör salsdelen i en äldre västerbottensgård i Gräsmyr. Där speglas hennes intresse för och kunskaper i byggnadsvård i en omsorgsfullt gjord renovering med lumppapp och linoljefärger.

  Det är Maria som gjort logotypen till Formstråket. Det är en illustration av vägen från Öre till Hörnsjö, med symboler för de olika verksamheterna.

  Den gamla butiken i Örsbäck


  Den gamla butiken i Örsbäck säljer heminredning, design och presenter. Bland varorna i butiken finns också återbrukade detaljer inmixade.

  Butiken drivs av Thord och Chatarina W Jonsson. De uppskattar den skandinaviska stilen, så svensk och nordisk design prioriteras. Mycket i butiken är också svensktillverkat. Det gör det lättare veta att varorna har tillverkats på ett schysst sätt.

  Den gamla butiken ligger mitt ute på landet men bara 8 minuter från E4:an. Den är inrymd i ett hus från 1951 och tjänade i över 35 år som lanthandel. Med en sådan historia är kopplingen till mat och hushållsprodukter given. Därför finns även ett rum med mathantverk, linoljesåpa och andra ekologiska hushålls- och hudvårdsprodukter i butiken.Delar av sortimentet säljs också i e-butiken på www.dengamlabutiken.se

  Besökare är varmt välkomna att slå sig ned i butikens lilla salong och bläddra i tidningar och böcker om design, inredning och retro.

  Den gamla butiken i Örsbäck är ett certifierat Västerbotten Experience. Det kräver att företaget dokumenterat ska arbeta med hållbarhet i vid bemärkelse: man ska tänka miljöhänsyn, gott värdskap och lokalt ansvarstagande och också kunna informera om natur/kultur i området.

  Humlebäck Keramik och Möbelsnickeri i Långed


  Cecilia Forsberg och John Bøge driver sedan 2016 Humlebäck Keramik & Möbelsnickeri. De formger och tillverkar klassiskt, nordiskt hantverk i keramik och trä, allt från möbler till leksaker och bruksföremål. I Humlebäck Keramik & Möbelsnickeri har de var sin verkstad och en gemensam butik/showroom. Under sommaren har de sommarkafé, då man kan fika antingen ute i trädgården eller inomhus. John har bakgrund som snickarmästare på det Danska hovet och de har båda utbildat sig på Carl-Malmsten skolan, Capellagården. Cecilia hade verkstad och butik i Köpenhamn och John fast tjänst på Amalienborg slott då flytten gick till Cecilias hemby, Långed. Där har de sedan byggt upp Humlebäck Keramik & Möbelsnickeri. Besök gärna vår hemsida där du hittar mer information.

  Pjöller Design i Håknäs


  Ingela Berggren skapar välgjord luffarslöjd & trådarbeten utifrån egen design. Gårdsbutiken ligger i Håknäs, Västerbotten, idylliskt omgiven av skog med endast 2 minuters bilfärd från E4:an. Sortimentet i butiken består till stor del av hennes egna hantverk, främst då luffarslöjd och trådkonst, men även tennarmband i olika modeller. Hon är dessutom återförsäljare åt bl.a. Sturehofs Krukmakeri, SMOLK, Eldgarden, IB Laursen & Wikholm Form. Pjöller Design är en personlig och unik butik med ett av Ingela handplockat och handgjort sortiment med inredning för hem och trädgård.

  Delar av sortimentet hittar ni i hennes webshop, hon finns även att följa på Instagram & Facebook.

  Öre Gårdsbageri


  Öre gårdsbageri är det lilla surdegsbageriet mellan Hörnefors och Nordmaling. Under Formstråket brukar det hända massa olika roliga saker i bageriet! Med olika teman och gäster varierar vi utbudet efter säsong alltid med ekologiska och närproducerade råvaror. Oftast har vi kafé i salen, ibland kan det bli surdegspizza och livemusik i trädgården eller som i höstas då vi hade skördemarknad på gårdsplanen med olika lokala matproducenter. För dig som vill ha nybakat surdegsbröd till varje helg så finns det möjlighet att hämta sitt förbeställda bröd på fredagar direkt i bageriet i Öre. Följ bageriet på Facebook och Instagram för mer information!