• Formstråket
 •    
 • Program
 •    
 • Aktörer
 •    
 • Kalender
 •    
 • Karta
 •    
 • Press
 •    
 • Facebook
 • Program

  Nästa upplaga av Formstråket blir lördag 19 november kl 11-16. Då börjar vi närma oss advent, så förvänta dig ljus och mycket värme, inredningsdetaljer som bidrar till skön stämning, inspirerande miljöer och julklappsidéer med skandinavisk design och skickligt hantverk på hållbar grund.

  1.Presteles trädgårdskafé och logi har fyllt julrummet som aldrig förr med vackra julgransprydnader från Tyskland, i den gamla stilen såsom de tillverkats där årtionden tillbaka. Dessutom blir det specialerbjudanden på marmelad - Mona har tagit fram två nya sorter och under Formstråket är det 10% rabatt på dem. Det serveras god soppa med bröd och sallad och juligt bullkalas med nio sorter, bl a saffransbröd.

  2.Välkommen in i värmen till bondgården och restaurangen Åbrånets limousin! Där jular man till det och serverar glögginbakad limousinbringa med rödkål och hasselnötsrostad potatis. Gårdsbutiken är såklart öppen, med en massa smakrika presenter och annat trevligt för syn och sinne. Du träffar också två utställare: fårfarmaren Gunilla @kasamarksfarfarm med sina unika julklappstips i fårskinn som hon designar och syr upp och Dorota @dorran_gustafsson med sina smakrika delikatesser från den lummiga trädgården.

  3.I Gräsmyr hälsar Marias Galleri välkommen till sin färgrika värld av mönster, målningar och keramik. Här kan du också handla med dig läckra och vackra chokladpraliner från Tårtstudion.

  4.Den gamla butiken i Örsbäck kompletterar sitt breda och utvalda utbud av inredningsdetaljer, design och presenter genom att bjuda in Ulrika Edholm från Bosse och Ester i Gideå, Västernorrland. Hon designar och syr vackra och praktiska väskor och förvaringsprodukter, där materialet så långt det är möjligt utgörs av spilltyger och resttyger från modebranschen. Tidigare i höst var Ulrika inbjuden till Stockholmsmässan, där hon ställde ut sitt hantverk i Formex Design Talents. Du kan se exempel på hennes produkter på Instagram, @bosseochester. I butiken finns såklart även Lisa Larsons keramiktomtar och Nittsjö keramiks nya kollektion i samarbete med modedesignern Lars Nilsson.

  5.Humlebäck Keramik och Möbelsnickeri gästas av Isoletto design, @isolettodesign, en designstudio grundad och driven av ytmönsterdesignern och illustratören Sanna Jonsson. Studion finns i Umeå och arbetar internationellt, med kunder över hela världen.I butikens showroom, placerat mellan Johns och Cecilias verkstäder, fylls hyllorna på med Humlebäcks egna hantverksprodukter.

  6.Hos Pjöller Design i Håknäs kommer du att träffa Sanna Nilsson från Ovrebruket i Hörnefors, @ovrebrukets på Instagram. Sanna skapar naturinspirerade bilder och personliga smycken i metall, allt från örhängen i form av smäckra tallbarr och liljekonvaljer till halsband med lingonblad, en fladdermus eller ett getingbo. Pjöllret själv har kommit igång med att snurra järntråd igen, så i hennes butik kan du förvänta dig att handplockad inredning för hem och trädgård blandas med skickligt utförd luffarslöjd, bl a trådänglar och mistlar.

  7.Öre gårdsbageri har nyligen fått ytterligare ett rart litet barn i huset, så Sara har bjudit in förstärkning från fantastiska Jeuthes. De driver till vardags kafĂ©, saluhall, catering och bageri i Norsjö och kommer den här lördagen att stå för det matiga i Öre, med skav och grönsaker tillagade på muurikka. Kanske tar de också med och säljer sina produkter. Det är inte säkert att det blir någon brödförsäljning den här gången, men kaffe och sötbrödsfika serveras och Saras prisbelönta kola finns förstås också. Följ planeringen på Instagram och Facebook @oregardsbageri och förstås på Formstråkets sociala medier: @formstraket.