• Formstråket
 •    
 • Program
 •    
 • Aktörer
 •    
 • Kalender
 •    
 • Karta
 •    
 • Artiklar
 •    
 • Facebook
 • Program

  Sommarens upplaga av Formstråket är bokad till tisdag 27 juli och torsdag 29 juli kl 11-16. Men för att minska risken för trängsel kommer alla aktörer som har sin verksamhet helt eller delvis inomhus att förlänga öppettiderna och ha öppet 10-17. Det gäller alla utom Öre gårdsbageri, som håller hela sin verksamhet utomhus. De har ingen möjlighet att förlänga tiderna utan har öppet ordinarie tid 11-16. Vänligen respektera detta.

  Det sagt – det här händer längs Formstråket denna gång:

  1. På Presteles Trädgårdskafé i Hörnsjö kan du under Formstråket antingen njuta av Tea Time eller picknickpaket i trädgården. OBS: Detta behöver du förboka på Presteles hemsida 24 timmar i förväg. Men, du kan också göra spontanbesök under Formstråket och då välja gofika, pizzabullar & glass i utekaféet eller på picknickåkern intill Kaféets jordgubbsodling.

  Presteles gäster: båda dagarna gästar Floral Design med sina fina linnetextiler med botaniska mikroskopiska mönster, Cornelia Lohf kommer att berätta om skogsbad och sälja sina unika handsydda förkläden. Dessutom kommer Björk Design United. Torsdag 29 juli ansluter dessutom Agraff design, känd från Handelsgården & Kulturmejeriet, med keramik och kökshanddukar med Norrlandsparlör.

  Kom ihåg att förboka din plats om det är Tea Time eller Picknickpaket du vill åt.

  2. På Åbrånets Limousin i Hörnsjö gästar Lustgård i Kruka, Ann Lindeberg. Hon bedriver småskalig odling av kryddor och grönsaker som förvandlas till kulinariska upplevelser i form av smakliga kryddblandningar. I matväg erbjuds Limousin hamburgare tillagade på kött från gårdens djur, mackor och charkplanka på egna charkuterier med gröna tillbehör från den egna köksträdgården samt kakor och bakverk.

  3. Maria Lundström har nya målningar och andra egna kreationer i sitt galleri i Gräsmyr. Hon har också storbesök av Art by Mira, Brånasvedjans gårdsbutik, Bibbi Eriksson och Forsmans art. (Och om allt klaffar öppnar hennes granne Åsa på Café Jordnära utekafé under Formstråket.)

  4. Den gamla butiken i Örsbäck kryddar design från nu och form från förr med gästspel av Ingela Bäckmans intagande keramiska skulpturer i stengods. Och hör upp, alla hemmafixare: utanför butiken kan du både tisdag och torsdag träffa Noridé alias Tage Norén från Mullsjö. Han visar och säljer sitt smarta verktyg Listjiggen, som hjälper både hobbysnickare och proffs att sätta taklist snabbt och enkelt. Listjiggen gör att man kan såga listen i samma position som den ska sitta i taket – alltså rättvänd.

  5. Hos Humlebäck Keramik och Möbelsnickeri i Långed möter du som vanligt förstklassig keramik och träsnickerier. Och! I trädgården kommer Alexandra från Guldbaggens café Bjurholm att stå redo, så de hoppas på fint väder och att det kommer gäster sugna på fika/mat.

  6. Pjöller Design i Håknäs har fyllt sin gårdsbutik med en unik blandning av perfekt snurrad luffarslöjd och trädgårdsdetaljer, t ex fina prydnader i rost, trädgårdsgrodor och färgglada spiror i keramik. I år har hon skaffat en liten glassbox också – bra val en sommar som denna!

  7. På Öre gårdsbageri blir det precis som vanligt surdegsbröd och surdegsbullar. Nytt för i år är gårdsbutiken med hantverk och grejer för hemmasurdegsbagaren. För den som är sugen finns hamburgare på den närbelägna bygdegården i Öre.

  Du är såklart välkommen att besöka alla längs Formstråket även andra dagar i sommar. Öppettiderna till alla enskilda aktörer som ingår i Formstråket publiceras varje vecka på Formstråkets Facebook och Instagram.